Ingen død på Oslo S. i dag

Publisert: 9. september 2011 i Alt og Ingenting

Byen. Den er i søndagsmodus i dag. Stille. Jeg ser bare et tog som står parkert på Oslo S. Og ingen som kjører verken fra eller til. Et eller annet sted nedi den byen bor du, og mange, mange andre mennesker som jeg ikke kjenner. Jeg aner ikke hva de tenker på, eller hva de gjør. Alle har sine gleder, og sine sorger. Når jeg kommer meg ned fra berget, og ned på gaten, så kan jeg se disse menneskene som stresser av gårde. Stress, ja. Ingen har tid til å hilse, ingen har tid til å smile, ingen har tid til å se opp en gang. Mange ganger er det enklere å smile når man møter et annet smil, men når man bare ser ned i bakken, eller stirrer rett frem, så er det jo ganske vanskelig å finne smilet. Da finner man bare grå asfalt og grå brustein. Noen ganger får jeg bare lyst til å rope «STOPP», slik at verden da sto stille en liten stund, og at alle kunne se seg rundt, se på hverandre, se på seg selv. Og ta seg tid til å smile.

Akkurat nå holder solen på å gå ned. Byen puster enda, og jeg kan se to tog som kjører forbi hverandre på Oslo S. Det ene skal ut og det andre skal inn. Ingen død på Oslo S. i dag. Det er for fint vær til det. På 17. mai, kan jeg stå her på terrassen min og vinke til kongen, og det hender at han vinker tilbake til meg. Men det er bare på en sånn fin dag som 17. mai. På andre dager er det helt umulig. Tenk om kongen hadde kommet ut og vinket til meg hver dag. Tenk om han hadde satt av to av sine 1440 minutter til det.

Jeg liker kikkerten min ganske godt. Med den kan jeg se helt bort til holmenkollbakken. Det er ingen som hopper i kollen i dag. Kanskje ikke så rart når det ikke en gang er snø på bakken. Men det ville være fint om noen hoppet i kollen allikevel. Hva med å hoppe med rulleski? Hadde vært morsomt å prøve.

Jeg lurer på hvilket land solen besøker om to minutter. Er det soloppgang i Kina da? Blir det søndag eller mandag i Kina når sola står opp? Jeg leste nettopp at Kinesiske barn er flinkest på skolen i verden, men at de selv synes at de jobber dårligst. På samme side sto det at norske barn er dårligst på skolen i verden, men at de selv synes at de jobber best. Jeg håper at de i Kina leser den undersøkelsen. Har kinesere fri på søndager?

Radisson er like høyt som postgirobygget. Det ser i alle fall sånn ut. Eller burde jeg kanskje si det i omvendt rekkefølge siden Radisson er eldst. Da er Portgirobygget like høyt som Radisson. Men jeg er enda høyere enn både Postgirobygget og Radisson. Nå kom flytoget inn på Oslo S.

Herfra kan jeg se Slottsparken, Frognerparken, Tøyenparken, Middelalderparken, og en rekke andre parker som jeg ikke vet navnet på. I Oslo har vi mange parker. Folk går tur med hundene sine i parker, folk jogger i parker, går i parker, og leker i parker. Jeg liker parker med lekeplass og store trær. Store, trygge trær som det er lett å gjemme seg i. Ingrid har fått et eget tre på Majorstua.

Jeg tror kongen har gått og lagt seg nå, hvis han ikke er på statsbesøk i Kina. Da skal han vel kanskje stå opp. Mamma var i Kina en gang, men det eneste hun har fortalt er at kinabarna synes at hun så rar ut. Jeg synes ikke at mamma ser så rar ut, bortsett fra når hun ikke har krøllet håret.

Jeg er altfor høy. Men i går leste jeg at Anne Grethe Prøys er 189, så da ble jeg ikke så høy lenger allikevel. Jeg er egentlig ikke så høy, det er bare alle andre som sier det. De er lave.

Nå er det mørkt, og jeg kan se biltrafikken mye tydeligere. Det lyser gult på venstre side, og rødt på høyre side. Lysene kjører ganske sakte, men det går nok fortere der nede. Jeg kaster lengre i nedoverbakke enn jeg gjør i oppoverbakke. Så når jeg skal føle at jeg er litt flinkere enn jeg egentlig er, så går jeg bare til en nedoverbakke, og kaster. Da kaster jeg langt.

Det brenner på Ullevål..

kommentarer
  1. Julia sier:

    Skrevet fra Ekeberg for noen år siden..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s