Ordvett

Publisert: 16. september 2011 i AFP, Sykehus

Ukesslutt eller hva man kaller det. Det er blitt fredag. Legger bak meg en ganske så vanskelig uke. Alle uker i det siste har vært vanskelige, men denne kanksje litt ekstra.

På tirsdag var det noen som døde på avdelingen. AFP. Eller..personen døde ikke bare. Han ble drept. Det er et grusomt ord det.. Drept. Jeg kan ikke si så mye om det. Jeg føler meg bare usikker, og litt småredd. Jeg har alltid vært litt redd for noen pasienter oppgjennom tidene på ulike psykiatriske avdelinger. Nå blir liksom denne redselen virkelig. Usikkerheten virkelig.

Det har jo stått om dette i media. Pasient drept på psykiatrisk avdeling. Noe jeg reagerte en del på var at det sto at han som drepte, ble sendt til en lukket avdeling. En del av journalistene brukte det ordet.. lukket! Jeg har vært mye på lukkede avdelinger. Og hadde jeg lest at han skulle på lukket avdeling, hadde jeg vært redd for at en sånn person skulle komme inn til den avdelingen jeg var på.

Et sted ble sikkerhetsavdeling nevnt. Det var et litt mer beskrivende ord. Sikkerhetsavdeling! Mye bedre enn lukket avdeling. For det finnes mange lukkede avdelinger.

Og desverre… Det er ikke så vanskelig å få meg seg skarpe ting inn på en avdeling. Spesielt ikke på en åpen avdeling. Sånn som AFP er. Det er i teorien en åpen avdeling. Selv om mediene forteller noe annet. Jeg som selvskader har tatt med meg diverse skarpe ting inn… Aldri kniver. Men barberblad har hendt. Det skremmer meg egentlig. Egentlig veldig.

Men, media! Litt ordvett hadde vært greit!

Mye fint har skjedd denne uka. Og det er jeg så glad for. Har truffet kontakt T et par ganger. Erik har kommet hjem fra Stavanger. Også har jeg hatt koselig pippibesøk av en god venninne. Heldigvis har psykolog E hatt litt ekstra tid denne uka. Så jeg fikk en ekstra samtale. Det var veldig godt!

Så nå venter helg. Ser mest fram til øvelsesdag med kjære Adoramus folk. Er alltid bra med kor. Og spesielt siden vi er en så god gjeng. Trives så godt. Heldig jeg.

Må vel si god helg jeg da. Opp og ut i livet. Og kanskje litt avslapping. Forhåpentligvis! Sove lenge.. natt til søndag iallefall.

God helg!

Arnold i sykesenga..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s